• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

23.07.2025

09:00

Sarma koja topi nepce i vraća duh domaće kuhinje: Neizostavno srpsko tradicionalno jelo na svakoj trpezi (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Sarma koja topi nepce i vraća duh domaće kuhinje: Neizostavno srpsko tradicionalno jelo na svakoj trpezi (VIDEO)

Podeli vest

Nema prave srpske trpeze bez mirisne, domaće sarme koja podseća na detinjstvo i okupljanje s porodicom.

Predstavljamo vam recept za pravu domaću sarmu, onu koja miriše na tradiciju i toplinu doma.

Sočno mešano meso, pirinač i začini, umotani u kisele listove kupusa, uz dodatak suvih rebara, čine ovo jelo neodoljivim.

Bilo da je služite za ručak, večeru ili za posebne prilike, ova sarma će sigurno postati kraljica vaše trpeze i okupiti celu porodicu oko stola.

 

 

Sastojci

  • 1 veća glavica crnog luka ili praziluka
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 150 gr suve mesnate slanine
  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 4 čena belog luka
  • 50 gr pirinča
  • 300 gr suvih rebara
  • 1 kašičicu suvog začina
  • mleveni biber
  • mast
  • lovorov list
  • mlevena paprika

Foto: bakina kuhinja

 

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckan luk pa dodati seckanu suvu slaninu po želji. Dodati mlevenu papriku po želji tucanu ljutu, mleveni biber .

Skloniti sa šporeta pa dodati mleveno meso začin i pirinač i rukom izjednačiti.U svaki list ubaciti po 1 kašiku nadeva rasporediti pri dnu saviti ivice i uviti.Redjati u šerpu uspravno.

U sredinu staviti malo seckanog kupusa pa odozgo suva rebra i opet kupus. Posuti malo paprikom i dodati lovorov list.

Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 1 sat i 30 minuta. Uz sarmu možete spremiti i lepu projaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set