• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

18.08.2025

17:00

Posni salčići koji se tope u ustima, a prave se od samo 5 sastojaka (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Posni salčići koji se tope u ustima, a prave se od samo 5 sastojaka (VIDEO)

Podeli vest

Savršeni, brzi i apsolutno božanstveni! Napravite posne salčiće bez kvasca i jaja, koji se tope u ustima, a ukusom i teksturom nimalo ne zaostaju za originalom.

Idealan su izbor za sve prilike, a posebno za posne danePogledajte video i uverite se sami koliko je lako napraviti ovu božanstvenu poslasticu.

Potrebno je:

  • 500 grama brašna,
  • 200 mililitara piva,
  • 50 mililitara kisele vode,
  • 50 mililitara ulja,
  • korica limuna,
  • 1 vanilin šećer,
  • 1 do 2 kašike šećera,
  • malo soli;

Za nadev 

Foto: bakina kuhinja

 
  • 100 grama mlevenih oraha,
  • malo šećera;

Priprema:

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte ulje, pivo i kiselu vodu. Zamesite testo, a zatim dodajte narendanu koru limuna, šećer i vanilin šećer.

Testo treba da bude mekano. Ako je suviše tvrdo, dodajte još malo kisele vode, a ako je previše meko, dodajte još malo brašna. Kratko ga obradite rukama dok ne dobijete glatku smesu.

Oblikovanje i pečenje

Razviti testo u pravougaonik, pa ga iseći na trake. U mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećera ili pekmez, pa sve dobro izmešati.

Kašičicom vaditi fil i stavljati ga na dno svake trake. Presaviti testo, pa pritisnuti samo ćoškove, nikako sredinu. Nožem iseći salčiće, pa ih poređati u pleh.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana
Srbija

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana

Na Vršačkom jezeru najlepši prizor su labudovi koji ovde poslednjih godina zimuju. Svake godine ih je sve više ali jedna navika ljudi može ozbiljno da ih ugrozi.

16.12.2025

14:39

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru
Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru

Snažan poremećaj Polarnog vrtloga izazvao je razvoj izuzetno intenzivnog ciklona nad severnim Atlantikom, koji se danas razvija u blizini Njufaundlenda u Kanadi i postaje najjača oluja u regionu od početka sezone, koja se postepeno pomera ka Evropi, saopštili su meteorolozi.

16.12.2025

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set