• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

02.11.2024

18:00

Najbolji recept za posne ruske kape! Neodoljiva kombinacija kokosa i crne čokolade koja će vas oduševiti

Shutterstock

Recepti

Najbolji recept za posne ruske kape! Neodoljiva kombinacija kokosa i crne čokolade koja će vas oduševiti

Podeli vest

Ruske kape su jedna od omiljenih poslastica i kolač koji je obavezan na slavskim trpezama. Sjajan recept za posne ruske kape će vas oduševiti.

Ukoliko slava pada u vreme posta ili u sredu i petak, okrećemo se posnim receptima. Teško nam je da se odreknemo dobro poznatih i omiljenih poslastica, pa pravimo idealne zamene jer posni recept ne znači i da je lošijeg ukusa.

Jedan od recepata koji uspeva su i posne ruske kape.

Sastojci:

Za keks:

  • 1 čaša kisele vode
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • pola šolje šećera
  • 1 kašika kakaa

 

Foto: Shutterstock

 

Za fil:

 

  • 100 ml sojinog mleka
  • 450 ml tople vode
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike gustina
  • 2 kašike brašna
  • 1 margarin
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike kokosa

 

Za preliv:

 

  • 150 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:

U činiju prosejte brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje, šećer i kakao, te sve lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći keks obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 190 stepeni. Kada bude gotovo, izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi,  te čašom ili nekim okruglim kalupom vadite krugove.

Posle toga stavite na ringlu vodu, šećer i sojino mleko, pa stavite da provri. U drugoj činiji pomešajte brašno i gustin sa malo vode, promešajte dobro i ubacite u provrelo mleko. Dobro mešajte dok je još na ringli. Sklonite sa šporeta i ostavite da se skroz ohladi.

U posebnoj činiji stavite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu i izmiksajte dok ne dobijete penastu smesu. Kada se krem sa sojinim mlekom ohladi, ubacite u penasto umućeni margarin pa nastavite mikserom da mutite dok se sve ne sjedini.

Na kalupe sipajte malo fila pa preklopite drugim kalupom. Otopite čokoladu pa "kapice" uvaljajte u čokoladu, a potom i u kokos i spremne su za posluženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Uhapšen muškarac zbog smrti lovca kod Zrenjanina
Hronika

Uhapšen muškarac zbog smrti lovca kod Zrenjanina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu glavnog јavnog tužioca Osnovnog јavnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsili su D. B. (1972) iz Sremske Kamenice, zbog postoјanja osnova sumnje da јe izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

27.12.2025

22:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set