• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

16.10.2025

06:00

Slavska teleća čorba: Recept bolji od kafanske - gosti će tražiti tanjir više

Shutterstock

Recepti

Slavska teleća čorba: Recept bolji od kafanske - gosti će tražiti tanjir više

Podeli vest

Teleća čorba, pored supe sa rezancima i knedlama predstavlja klasik koji se obično služi na slavama između predjela i glavnog jela.

Najbolju teleću čorbu smo uglavnom jeli u kafanama, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju. Neka vaša slavska trpeza ove godine odiše izobiljem i najlepšim specijalitetima.

Sastojci:

Zaprška:

  • 4 kašike brašna
  • 180 ml ulja

Foto: Shutterstock

teleća ćorba

Priprema:

Iseckajte luk i šargarepu pa propržite. Dodajte teletinu iseckanu na kockice pa dinstajte dok se ne uprži. Potom nalijte vodu i dodajte začine.

Poklopite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. Po potrebi nalivati vodu. Na kraju zapržiti i staviti peršun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marina

pre 3 nedelje

Teleću čorbu, najpribližnijeg ukusa kafanskoj sam dobila kada sam uz teleće meso ubacila i teleće kosti. I naravno zelen.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set