• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

18.12.2025

22:20

Posna torta koja osvaja na prvi zalogaj: "Beli anđeo" bez pečenja će vas oboriti sa nogu

Shutterstock

Recepti

Posna torta koja osvaja na prvi zalogaj: "Beli anđeo" bez pečenja će vas oboriti sa nogu

Podeli vest

Za proslavu slave možete pripremiti jednostavnu, posnu tortu bez pečenja koja izgleda veoma svečano, "Beli anđeo".

Pravi se brzo, bez komplikacija, a njen lagan i kremast ukus oduševljava već pri prvom zalogaju.

Ova poslastica je savršen izbor za slavsku trpezu jer ne zahteva rernu, a uvek izgleda bogato i elegantno.

Potrebni sastojci:

Foto: Foto: Printscreen/YouTube/Katarinina Kuhinja

 

Priprema:

U manjoj količini hladnog biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte do vrenja, pa uz stalno mešanje dodajte puding.

Kuvajte kratko, dok ne dobijete gust i gladak krem. Sklonite sa šporeta i umešajte izlomljenu belu čokoladu dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Margarin umutite sa šećerom u prahu dok ne postane penast i svetao. Dodajte mlevene bademe i kratko sjedinite. Zatim ovu smesu pažljivo pomešajte sa ohlađenim puding kremom.

Biljnu slatku pavlaku umutite u čvrst, ali lagan šlag.

Na poslužavnik stavite prvu rozen koru, premažite je vanila filom, pa dodajte tanak sloj šlaga. Pokrijte drugom korom i nastavite sa slaganjem dok ne utrošite sav materijal.

Na kraju tortu obilno premažite šlagom sa svih strana.

Tortu ostavite u frižideru preko noći kako bi kore omekšale, a ukusi se lepo sjedinili. Dobićete nežnu, laganu i vrlo ukusnu posnu tortu.

Mali savet:

Za dodatnu mekoću, rozen kore možete blago premazati biljnim mlekom pre nego što nanesete fil.

BONUS VIDEO


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set