Predlog za današnji ručak...
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mlevenog pilećeg mesa
pola šolje prezle
dva čena belog luka
kašičica mlevenog đumbira
jaje
so, biber
malo tucane ljute paprike
malo peršuna
Za sos:
pola kašike maslinovog ulja
dva čena belog luka
dve kašike crvene kari paste
malo mleka
kašika ljutog tabasko sosa
so, biber
prstohvat tucane ljute paprike
sok jednog limuna
peršun
SLANE ĐAKONIJE Piletina s kruškama
U većoj posudi izmešajte sve sastojke za ćufte, pa ispecite u vatrostalnoj činiji na 200 stepeni, a posle desetak minuta ih okrenite. Dok se peku, spremite sos dinstajući beli luk na ulju, pa zatim dodajte kari pastu i mešajte još minut. Sipajte malo mleka, promešajte i ostavite dok se malo ne zgusne. Skinite sa šporeta, pa dodajte sve ostale sastojke. Pečene ćufte stavite u pripremljeni kari sos i pustite da se sve zajedno kratko prokrčka. Servirajte uz bareni pirinač.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.