• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2016

18:11

SLANE ĐAKONIJE: Pileći bataci u marinadi sa belim lukom i jogurtom

Recepti

SLANE ĐAKONIJE: Pileći bataci u marinadi sa belim lukom i jogurtom

Podeli vest

Ukusni poleći bataci posluženi uz pire krompir za savšen obrok

Sastojci:

šest pilećih bataka

šolja nemasnog jogurta
kašika maslinovog ulja
pet čenova belog luka
peršun
so, biber

Pomešajte jogurt, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, peršun, so i biber. Meso stavite u plastičnu kesu sa zatvaračem, pa sipajte marinadu sa jogurtom, zatvorite kesu i dobro protresite da se svi bataci ravnomerno oblože marinadom. Stavite kesu u frižider da odstoji 24 sata.
Sutradan sipajte meso sa marinadom u vatrostalnu posudu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Služite uz krompir-pire.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija