• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

19.01.2020

09:40

ZIMSKA SALATE ČAROBNIH UKUSA - Laki obroci posle praznične trpeze prijaće stomaku!

Recepti

ZIMSKA SALATE ČAROBNIH UKUSA - Laki obroci posle praznične trpeze prijaće stomaku!

Podeli vest

Uz ove pikanterije biće vam potrebno samo malo mesa, jer će vas bogat ukus povrća i začina brzo zasititi

Posle prazničnih trpeza bogatih mesom i ribom, jakim začinima i zaprškama, prijaće nam lakši obroci od povrća. Na tezgama na pijaci čekaju nas cvekle, rotkve, šargarepa, kupus, krompir, luk... koji uz pomoć začina i mašte mogu da budu hranljiv i bogat obrok.

ZAČINITE PILETINU NA DRUGAČIJI NAČIN! 6 najlepših soseva - daju totalno drugačiju aromu! Belo vino, ruzmarin ili JAVOROV SIRUP

VITAMINSKA BOMBA U ČAŠI! Vanila jogurt podiže energiju - najbolji način za započenete dan!

 

Foto: Shutterstock

Salata sa pečenim orasima

Sastojci: 1 glavica cvekle, 1 glavica celera, 2 šargarepe, 1 šolja sitno seckanih pečenih oraha, so, maslinovo ulje i jabukovo sirće.
Priprema: 
Cveklu skuvajte da bude mekana, ohladite je i izrendajte. Narendajte sitno celer i šargarepu. Izmešajte povrće, začinite solju, maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Ponovo lagano promešajte, stavite u činiju i pospite pečenim orasima.

Foto: Shutterstock

Salata sa sočivom i kupusom

Sastojci: 225 g sočiva, 3 čena belog luka, 1 lovorov list, 1 crveni luk, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika majčine dušice, 350 g kupusa, sok i izrendana kora 1 limuna, 1 kašika sirćeta, biber, so
Priprema:
Sočivo natopite u 1,5 litara vode, stavite čen belog luka, lovorov list i celu glavicu neoljuštenog luka. Stavite da provri i kuvajte 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 15-20 minuta. Ocedite, sklonite luk, beli luk i lovorov list. Zagrejte maslinovo ulje, dodajte isečen crveni luk, dva čena belog luka, majčinu dušicu i sve prodinstajte oko pet minuta. Dodajte sitno isečen kupus i dinstajte još 3-5 minuta. Dodajte skuvano sočivo, sok i izrendanu koru limuna i sirće, posolite i pobiberite.

NAJSOČNIJE I NAJBOLJE CIGARET BAKLAVE! Ukus ovog fila pamtićete do kraja života! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Krompir sa jabukama

Sastojci: 3 krompira srednje veličine, 2 jabuke, 3 kisela krastavčića, 1 glavica crnog luka, ulje, so, sirće, svež peršun
Priprema:
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi i iseckajte ga na kocke. Dodajte jabuke isečene takođe na kocke, krastavčiće isečene uzduž na trakice, sitno seckan luk i peršun. Posolite, začinite uljem i sirćetom i preko pospite sitno seckani peršun.

Foto: Shutterstock

Rotkva sa slatkom sušenom paprikom

Sastojci: 2 veće bele rotkve, 2 ili 3 (po ukusu) slatke crvene sušene paprike, pola kašičice soli, pola kašičice bibera, sok od jednog većeg limuna, maslinovo ulje, peršun.
Priprema:
Izrendajte rotkve, a u posebnoj posudi pomešajte so, biber, limunov sok i ulje. Sa ovom smesom prelijte rotkvu i dobro promešajte kako bi rotkva pustila sok. Preko pospite peršunom i slatkom sušenom paprikom.

CEO ŽIVOT POGREŠNO STE SEKLI LUK! Za to vam uopšte nije potreban nož već... (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus sa lukom i šećercom

Sastojci: 250 g kiselog kupusa, 2 do 3 šargarepe, 100 g kuvanog kukuruza šećerca, 1 mala glavica crvenog luka, 50 g majoneza, 3 kašičice pavlake, malo limunovog soka
Priprema:
Kiseli kupus najpre operite u hladnoj vodi. Narendajte šargarepe, kukuruz dobro ocedite posle kuvanja. Crveni luk isecite na kockice. Dresing: pomešajte majonez, pavlaku i limunov sok, biber i sve to dobro pomešajte sa kupusom i šećercom.

Foto: Shutterstock

Krompir salata sa jajima

Sastojci: 3 krompira srednje veličine, tri kuvana jaja, 1 praziluk, biber, so, sirće
Priprema:
Skuvajte krompir i isecite ga na kolutove. Skuvajte jaja i njih isecite takođe na kolutove. U malu posudu pomešajte sirće, biber i so. Poređajte kolutove krompira u pliću posudu, nalijte dresingom i potom poređajte kolutove jaja preko krompira.

ZA VREDNE DOMAĆICE: Salata s krompirom i pečurkama!

Foto: Shutterstock

Paradajz čarolija sa tri vrste luka

Sastojci: 1 šolja paradajz pirea ili domaćeg kuvanog paradajza, 1 crni luk, 1 crveni luk, 1 praziluk, peršun, čubar, ulje, so.
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i praziluk i peršun. Crveni luk isecite na kolutove. U tanjir sipajte paradajz pire, u centar stavite isečeni luk i peršun, a krugove crvenog luka poređajte okolo. Pospite salatu čubrom i lagano sipajte ulje. Posolite po ukusu.

Foto: Shutterstock

Norveška salata

Sastojci: 400 g marinirane ribe po izboru, 200 g crvenog pasulja, 300 g smrznutog graška, 1 šargarepa, malo belog bibera, prstohvat soli, 2 supene kašike maslinovog ulja, malo sirćeta.
Priprema:
Skuvajte crveni pasulj, ocedite ga i ostavite da se ohladi. Skuvajte grašak i šargarepu koju ste iseckali na kolutiće. Ribu isecite na manje komade. Pomešajte povrće, dodajte maslinovo ulje, sirće, so i beli biber i izmešajte. Dodajte parčiće ribe i izmešajte ili ribu samo poslužite preko salate

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set