• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: juznasrbija.info

18.11.2020

16:32

OVAKO SE PRAVE SRPSKE PIHTIJE! Recept sa JUGA - kažu da ih zavolite KROZ GODINE, a ove ćete zavoleti ODMAH (FOTO)

Recepti

OVAKO SE PRAVE SRPSKE PIHTIJE! Recept sa JUGA - kažu da ih zavolite KROZ GODINE, a ove ćete zavoleti ODMAH (FOTO)

Podeli vest

Hladno vreme zahteva kvalitetnu i jaku hranu. Pihtije su upravo takva vrsta jela: ukusne, mekane i kalorične, a spremaju se lako!

Potrebno je: 

2 sveže svinjske nogice i 2  dimljene

2 juneće nogice

6 zrna bibera

2 lista lorbera

1 glavica belog luka

1 veza razne zeleni

mleveni biber i so

Foto: youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

 Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, oprati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i ostaviti da se kuva na tihoj vatri.

Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva.

Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju.

Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Posuti tucanom paprikom i služiti kao hladno predjelo.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Nanelija bih samo ovo pitao! Bivši igrač Zvezde progovorio o tuči sa Amerikancem
Košarka

Nanelija bih samo ovo pitao! Bivši igrač Zvezde progovorio o tuči sa Amerikancem

Bivši košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević, koji sada nastupa za FMP iz Železnika, prvi put je progovorio za medije o tuči sa doskorašnjim košarkašem Partizana Džejmsom Nanelijem! Lazarević je o toj temi naširoko govorio, otkrio je da je sukob tinjao sa utakmice odigrane nekoliko dana ranije, a kaže i da želi da pita američkog šutera zbog čega ga je hvatao za vrat na hodniku Beogradske arene.

04.11.2024

15:12

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set