• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mysticcakes.com/informer.rs

08.02.2021

18:48 >> 18:52

ČAJNI KOLAČIĆI sa KOMADIĆIMA ČOKOLADE! Jedini RECEPT koji će vam ikad TREBATI!

Recepti

ČAJNI KOLAČIĆI sa KOMADIĆIMA ČOKOLADE! Jedini RECEPT koji će vam ikad TREBATI!

Podeli vest

Priprema traje nekih 20-ak minuta a sastojke verovatno imate kod kuće u svakom momentu, tako da možete da se bacite na izradu čim pročitate recept...

Sastojci (za 10 komada):

75 g putera ili margarina
75 g smeđeg šećera (demerara)
1 kašičica arome vanile

1 jaje
1/2 kašičice praška za pecivo
150 g oštrog brašna
100 g čokolade za kuvanje (ili čokoladne kapljice)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Omekšali puter sobne temperature i smeđi šećer ubacite u plastičnu posudu pa mikserom izmutite oko 5 minuta da bude penasto. Potom dodajte vanilu i jaje i još jednom izmiksajte dok se sve ne poveže. Dodajte i prašak za pecivo i brašno i sve sjednite mikserom u kompaktnu smesu. Na samom kraju ubacite sitno iseckanu čokoladu na kockice ili čokoladne kapljice, i kašikom sve izmešajte. Uzmite pleh obložen pek papirom, i kašikom za sladoled uzimajte smesu pa spuštajte svaku kuglicu testa na pek papir, ostavljajući dovoljno mesta između svake. Keks pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 min. Znaćete da su gotovi kad blago porumene.

Uživajte!

ŠČI - tradicionalna RUSKA ČORBA OD KUPUSA! Odmah ćete je ZAVOLETI! /Recept/

ŠTA KUVATE danas? PLETENICE od PILETINE, mekane kao PUTER!/VIDEO/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija