• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

10.02.2021

16:43

KOCKE SA KREMOM OD JOGURTA! Jednostavan kolač koji se brzo sprema!

Recepti

KOCKE SA KREMOM OD JOGURTA! Jednostavan kolač koji se brzo sprema!

Podeli vest

Ako želite da se zasladite na brzaka, a u kući imate jogurt, ovo su idealni kolači za vas

Meke, pufnaste jogurt kocke mogu da spreme i potpuni početnici.

Sastojci:

400 grama jogurta
2 jaja
150 grama šećera
200 grama brašna
Kašičica i po praška za pecivo
Kora jednog limuna
80 grama maslaca

Foto: youtube/zlatneruke

Jogurt kocke-svi ih vole

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca, i šećer otprilike na pola. Umutite žumanca, maslac, šećer i koru limuna, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, podelite ga na dva jednaka dela i stavite u frižider umotano u providnu foliju.

Zagrejte rernu na 180, pleh podmažite ili stavite papir za pečenje. Belanca, ostatak šećera i jogurt umutite u gusti krem.

Polovinu testa razvaljajte i stavite na dno pleha, prelijte krem, a potom drugu polovinu testa izrendajte po površini krema, tako da dobijete neravni sloj. Pecite u rerni oko 35 minuta, pre služenja pospite prah šećerom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija