• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinakuhinja/informer.rs

11.04.2021

13:38

Lagano i brzo! PAPRIKAŠ sa suvom SLANINOM i PILETINOM! /Recept/

Recepti

Lagano i brzo! PAPRIKAŠ sa suvom SLANINOM i PILETINOM! /Recept/

Podeli vest

Došlo nam je lepo vreme i treba spremati što više čorbastu hranu, kao i jesti što više kašikom. To je dobro za naše zdravlje, pre svega unosimo dosta tečnosti, a samim tim i čistimo naš organizam...

Potrebno je:

4 parčeta piletine (krila, leđa, bubac...)
200 g suve mesnate slanine
2 glavice crnoga luka

2 zelene paprike

2 veća sveža paradajza
5 većih krompira
malo lorbera (3 lista)
4 mlade šargarepe
seckan peršunov list
ulje
kašika brašna
suvi začin, so, malo bibera

Foto: Pixabay

Priprema:

Iseći suvu slaninu na sitnije parčiće pa je propržiti u šerpi sa malo ulja. U to dodati sitno seckan luk, potom seckanu papriku i na kolutove isečenu šargarepu. Proprži sve i ubaciti oljušten paradajz isečen na kolutove, kao i krompir, pa dodati piletinu. Naliti malo vode da ogrezne i pustiti da se krčka. Dodati lorber. Dolivati vodu dok meso ne omekne. 

Kad je skuvano umutiti dobro bez grudvica kašiku brašna pa ubaciti radi gustine. U brašno možete dodati i dimljenu mlevenu papriku ako volite. Na kraju začiniti sa malo bibera, suvim začinom i peršunom. Kada je paprikaš dodajte soli ako volite slanije.

Prijatno!

SAVRŠEN UKUS PROLEĆA: Božanstvena ČORBA od ROTKVICA! /Recept/

POPULARNA, A ŠTEDLJIVA POSLASTICA! Napravite PUDING od starog HLEBA! /RECEPT/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija