• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar Ukusa

23.06.2021

23:17

DORUČAK GOTOV ZA POLA SATA! Pita sa SIROM I TIKVICAMA od DOMAĆIH KORA!

Recepti

DORUČAK GOTOV ZA POLA SATA! Pita sa SIROM I TIKVICAMA od DOMAĆIH KORA!

Podeli vest

Sve i da niste iskusna domaćica kojoj domaće kore idu od ruke, sa ovim receptom će vam uspeti. Sve što treba je da dobro umesite testo, a posle sve ide glatko.

Sastojci:

Za testo:

700 g glatkog brašna
1 kašičica soli
1 kašika ulja
500-600 ml mlake vode

Za fil:

600 g sira
3 tikvice (srednje veličine)
2 jajeta 
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike kisele pavlake
so
ulje

Za premazivanje:

1 žumance 
1 kašika ulja 

Foto: Printscreen You Tube Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Pita

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, ulje i mlaku vodu. Umesite testo, ako je potrebno dodajte još malo vode, ali ne preterujte. Testo treba da bude glatko, kako biste što bolje razvukli kore. Podelite na 2 dela, stavite na pobrašnjenu tacnu i nauljite testo. Pokrijte providnom folijom. Neka odmori pola sata. 

Pobrašnite površinu na kojoj ćete raditi, pa uzmite jedno testo i razvucite oklagijom što tanje. Zatim premažite uljem, pa prebacujte testo preko oklagije ako umete, ako ne onda prstima razvucite što tanje. 

Tikvice izrendajte, pa ostavite nekih 10-15 minuta da odstoje, a zatim ih dobro ocedite i pospite kukuruznim brašnom. Sir, jaja i tikvice pomešajte i dodajte kiselu pavlaku, ako želite. 

Preklopite mali deo na razvučenoj kori i stavite nadev po dužini i urolajte. Napravite puža i stavite u podmazanu tepsiju. Isto tako uradimo i sa drugom korom, samo ne pravimo puža nego obmotamo oko prvog testa.

 Preostali fil poređajte preko pite i premažite je žumancetom i uljem. Pecite na 180°C nekih 25-30 minuta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija