• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: mogujatosama/informer.rs

27.06.2021

18:25

NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU! Ovakav ručak čuva zdravlje i TOPI KILOGRAME u rekordnom roku!

Recepti

NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU! Ovakav ručak čuva zdravlje i TOPI KILOGRAME u rekordnom roku!

Podeli vest

Buda činije su jela koja se prave u većim činijama, kombinacijom svežih namirnica, tako da one formiraju super-obrok, pun vitamina, minerala, proteina i ostalih blagotvornih sastojaka za naš organizam. Osim toga, i na oko su lepog izgleda

U Aziji, kultura hrane je veoma istančana, azijati su posebnu pažnju posvetili hrani i zdravoj ishrani, mlečne proizvode gotovo da ne konzumiraju, meso se jede u posebnim prilikama, više se unosi povrće i voće, pa se zato smatraju najzdravijom nacijom.

Glavni sastojak ovog obroka su leblebije, a kada je reč o biohemijskom sastavu leblebije, osušeno zrno ove mahunarke sadrži 23 % belančevina, 53 % ugljenih hidrata, 4-5 % biljnog ulja, 3-5 % celuloze i 3 % mineralnih materija.

Foto: Shutterstock

Leblebija je zasigurno jedan od najboljih izvora proteina, vlakana, B6 vitamina, gvožđa i magnezijuma.

Osim što ovaj obrok čuva zdravlje celog organizma, on pomaže i u mršavljenju, jer ga čine niskokalorični sastojci koji se lakše vare. 

Zamenite uobičajeni ručak, buda činijom zdravlja i primetićete drastičnu razliku.

Foto: Shutterstock

Evo šta vam je potrebno od sastojaka:

(za 2 osobe):

1 šolja kuvane leblebije
1 tikvica
1 manji crveni luk
2-3 kašike maslinovog ulja
2 šargarepe
1 šolja kuvanog kukuruza šećerca
1 crvena paprika
3 kašike tahinija
Sok od pola limuna
1 čen belog luka
So i biber prema ukusu
½ kašičice aleve paprike
Pečene semenke po želji
Sveže peršunovo lišće
masline (opciono)

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstajte naseckani luk nekoliko minuta pa dodajte šargarepu i tikvicu isečenu na kockice. Dinstajte još 10 minuta, dodajte mlevenu papriku pa sipajte malo vode i poklopite. Kuvajte uz mešanje dok voda ne ispari i povrće ne omekša.

Pred kraj dodajte kuvanu leblebiju, so i začine po želji. Tahini izmešajte sa sokom od limuna i sitno seckanim belim lukom pa dodajte so i biber prema ukusu.

U dubokom tanjuru ili plitkoj činiji aranžirajte leblebiju sa povrćem, seckani sveži paradajz i crvenu papriku, skuvani kukuruz i preliv od tahinija. Opciono možete da dodate zelene ili crne masline. Pospite pečenim semenkama i svežim peršunovim lišćem i imajte na umu da se sastojci ne mešaju, nego se ređaju jedan pored drugog u činiji.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jankovic Jelena

pre 3 godine

Написасте: "U Aziji, kultura hrane je veoma istančana..." од што је „истанчена и танана“ једу псе и шиш-мишеве... Расплакаше мамицу целом човечанству, баш због тога, тих паса, „пингалиона“ и тих мишева. Ајте молим вас, не пишите глупоштине Поздрав

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Nanelija bih samo ovo pitao! Bivši igrač Zvezde progovorio o tuči sa Amerikancem
Košarka

Nanelija bih samo ovo pitao! Bivši igrač Zvezde progovorio o tuči sa Amerikancem

Bivši košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević, koji sada nastupa za FMP iz Železnika, prvi put je progovorio za medije o tuči sa doskorašnjim košarkašem Partizana Džejmsom Nanelijem! Lazarević je o toj temi naširoko govorio, otkrio je da je sukob tinjao sa utakmice odigrane nekoliko dana ranije, a kaže i da želi da pita američkog šutera zbog čega ga je hvatao za vrat na hodniku Beogradske arene.

04.11.2024

15:12

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set