• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Iće&Piće/Informer

20.09.2021

19:20

ZAPEČENI KANELONI sa spanaćem i SIROM! Večera očas spremna! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

ZAPEČENI KANELONI sa spanaćem i SIROM! Večera očas spremna! /RECEPT/

Podeli vest

Kaneloni su pasta koja se puni nadevom i peče u rerni. Nadevi mogu da budu različiti, te ovo tradicionalno italijansko jelo može da bude s mesom, sirom, spanaćem... Uživajte!

Sastojci: 

200 g kanelona
500 g pasiranog paradajza
500 g spanaća

100 g crnog luka
50 g maslaca
300 g rikote
200 g mocarele
četiri kašike izrendanog parmezana
kašičica suvog začina

Foto: Shutterstock

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti sitno seckani crni luk. Začiniti suvim začinom, dodati očišćen i opran spanać, pa dinstati dok spanać "ne uvene". Zatim umešati rikotu. Dobijenom smesom napuniti kanelone. U vatrostalnu posudu staviti pasirani paradajz, rasporediti napunjene kanelone, pa odozgo poslagati mocarelu isečenu na kolutove. Posuti rendanim parmezanom i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno! 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vujaklija

pre 3 godine

"... Večera očas spremna...". "očas ". Iz kog je ovo jezika? Mora da je neka ljanase, odnosno, gospođa sa ispucalim petama.

Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/
Recepti

Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/

Nema onog ko može odoleti domaćim, bakinim krofnama. Ali, ako ste strastveni ljubitelj čokolade, sigurno ćete, čak i bakine krofne preliti čokoladnim sirupom ili bar rastopljenom čokoladom. Mi vam donosimo nešto još slađe – recept za potpuno čokoladne krofne!

20.09.2021

18:31

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set