
Shutterstock
Zasladite se! POSNI KEKSIĆI od heljde i CIMETA! (RECEPT)
Veoma jednostavan recept za ukusne posne keksiće od heljde i cimeta koji su zasitna i zdrava poslastica. Uživajte!
Sastojci:



tri kašike kokosovog ulja Shutterstock
tri kašike meda
dve kašike bademovog mleka
pola kašike mlevenog lana
šolja bademovog brašna
pola šolje heljdinog brašna
šolja ovsenih pahuljica
dve kašičice cimeta
pola kašičice sode bikarbone
malo muskatnog oraha
pola kašičice soli
Priprema:
U činiji pomešati kokosovo ulje, med, bademovo mleko i mleveni lan. U blender staviti ovsene pahuljice, dobro izmiksati, pa prebaciti u veću posudu. Dodati bademovo i heljdino brašno, cimet, sodu bikarbonu, so i muskatni orah, ubaciti smesu od bademovog mleka, sve dobro sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu i istanjiti oklagijom. Modlom ili čašom vaditi krugove, ređati na pleh obložen papirom za pečenje, izbockati viljuškom, te peći u rerni na 170 stepeni oko 10 minuta.


Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje | Nedelja, 28. 11. 2021.
-
tvin.rs | Utorak, 23. 11. 2021.
-
ićeipiće/informer.rs | Petak, 26. 11. 2021.