• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

08.08.2021

13:00

SLATKE i SLANE KAŠE za ZDRAV STOMAK! Fit doručak na 5 NAČINA!

Shutterstock

Recepti

SLATKE i SLANE KAŠE za ZDRAV STOMAK! Fit doručak na 5 NAČINA!

Podeli vest

Ovsene i heljdine kaše su odličan izbor ako se odlučite da prirodno smanjite telesnu težinu. Naime, sama kaša vam pruža osećaj sitosti, koji je vrlo teško postići nekim drugim namirnicama i odlična je za početak dana, tj. za doručak...

Za početak izbacite viršle, salame, i svakakve druge fabričke proizvode koji su puni aditiva i antibiotika. Jednostano spremite za doručak ovsenu ili heljdinu kašu (dovoljan je jedan tanjir), i imaćete dovoljno energije sve do ručka. Takođe, zbog bogastva vlaknima, kaša će pospešiti I čišćenje creva. 

Foto: Shutterstock

Heljdina kaša

Heljdu (50 g) preliti sa 150 ml vode i ostaviti da odstoji pola sata. Procediti, dobro isprati. Vratiti u šerpu i naliti sa 100 ml vode, dodati so, kuvati dok ne provri, pa smanjiti vatru i kuvati još nekoliko minuta, bez mešanja, dok vode ne uvri. Dodajte voće i začine po želji.

Foto: Shutterstock

Heljda sa sirom

Stavite da provri pola litre vode, so, malo ulja, pa dodajte 100 g heljdinog brašna i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na umerenoj vatri kuvajte lagano, neprestano mešajući. Dodajte izmrvljen beli sir. Još minut-dva kuvajte i dodajte čili.

Foto: Shutterstock

Slana ovsena kaša

Ovsenoj kaši koju kuvate klasično, oko pet minuta, dodajte jednu kašiku mlevenog lana, jednu kašiku semena suncokreta, malo sira i malo maslinovog ulja. Sve to izmešajte i sjedinite sa šoljom jogurta ili kefira.

Foto: Shutterstock

Slatka ovsena kaša

Ovsenoj kaši dodajte malo mleka, jednu kašiku meda, pola banane, malo cimeta, malo sveže jabuke, malo oraha, badema ili rogača u prahu.

Ovaj slatki doručak koji je zdrav i odličan za probavu vašem telu će dati energiju, a uz to će vas zasititi.

Foto: Shutterstock

Kaša umesto kolača

Ovsenoj kaši dodajte 100 grama crne čokolade, seckane orahe i sveže maline ili bilo koje drugo voće. Ovakva kaša je ukusan i zdrav desert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija