KUPUSARA! Ukus za pamćenje!

Shutterstock

16:21 Recepti 0

informer.rs | 07. 01. 2022.

KUPUSARA! Ukus za pamćenje!

Pitu kupusaru su pravile naše bake. Vrlo je ukusna i brzo se pravi


Ovu pitu možete jesti i za doručak i za večeru.

Sastojci:
500 g kora za pitu
veća glavica kiselog kupusa
3 glavice crnog luka
so, biber
oko 100 mililitara mešavine ulja i kisele vode

iće i piće

Pita sa kupusom

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa operite, da ne bude prekiseo, pa isecite na rezance. Kupus iscedite između dlanova što više možete. Sitno iseckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte oceđen kupus, promešajte i dinstajte na tihoj vatri. Po potrebi vrlo malo dosolite, pošto je kupus dovoljno slan, pobiberite po ukusu. Raširite jednu koru i poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode. Preklopite drugom korom i po sredini rasporedite kupus. Preklopite obe strane do sredine, s tim da se ne preklapaju već samo dodiruju i urolajte kore. Poređajte u papirom obloženi pleh. Tako uradite i sa preostalim korama. Poprskajte ih odozgo preostalom mešavinom ulja i vode i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni odozgo.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.