DOMAĆI HLEB BOLJI NEGO ONAJ IZ PEKARE! Hrskav i mekan, a sprema se sa mlekom (VIDEO)

bakina kuhinja

10:04 Recepti 0

Bakina kuhinja | 09. 02. 2022.

DOMAĆI HLEB BOLJI NEGO ONAJ IZ PEKARE! Hrskav i mekan, a sprema se sa mlekom (VIDEO)

Ako su vam dosadili kupovni hlebovi, vreme je da napravite neki domaći i to uz pomoć mleka


Potrebno je:

300 ml mleka ili vode

15 gr svežeg kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
500 gr brašna
soli

bakina kuhinja

Hleb



Priprema:

U mlako mleko rastvoriti kvasac, dodati šećer promešati i sačekati da zapeni. Dodati ulje i brašno  so i sve rukama izmesiti ili mikserom.

 Testo ne sme biti tvrdo, srednje više mekše. Ako vam je testo tvrdo dodajte malo mleka. Obrađeno testo pokrite kesom i krpom i ostavitie na toplom da se udostruči. 


Istresti na sto koje ste pobrašnjivili i uviti ga u dužu  kiflu. Iseći testo na 6 jednakih  komada (izmeti na vagu), pa ih rukama obradi oblikujući loptice. 

Pokriti folijom i krpom da odmore 10 minuta. Malo rukama rarazvuču testo kao manji tanjirić pa uviti u rolnicu da krajevi budu uži. Spojene krajeve ruka spojiti. Ređati u pleh. 

Oštrim nožem ili novim žiletom malo zaseći hlebčiće na 5-6 mesto na površini pa pokriti i ostaviti da odmaraju 20 minuta. Žumance umutite sa kašikom mleka ( može i samo mleko) i premazati.

 Posuti krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 30-35 minuta Ako želite mekši hleb uvite u krpu, ako želite hrskav ostavite samo da se ohladi. Najlepši miris domaćeg hleba..
 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.