MARINIRANA POHOVANA SVINJETINA! Jednostavna, a vrhunska večera!

Shutterstock

20:00 Recepti 0

Iće&piće | 14. 02. 2022.

MARINIRANA POHOVANA SVINJETINA! Jednostavna, a vrhunska večera!

Meso bilo koje vrste koje je prvo marinirano, a potom i pohovano, ne može a da ne bude vrhunsko. Poslužite za ručak ili večeru i uživajte!

Sastojci:

500 g svinjskih krmenadli bez kostiju
200 ml suncokretovog ulja
dva jajeta
200 g brašna
prezle
kašika soka od limuna
so, biber

Za marinadu:

dve kašike senfa

pet čenova belog luka
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
malo bosiljka
kašika soka od limuna
tri kašike maslinovog ulja

Shutterstock

Pržite šnicle dok ne porumene pa prelijte sokom od limuna 

Priprema: 

Krmenadle izlupati tučkom za meso, pa staviti u posudu s poklopcem. Pomešati senf, izgnječeni beli luk, sok od limuna, ruzmarin, bosiljak, majčinu dušicu i maslinovo ulje, pa preliti šnicle i dobro promešati. Poklopiti i staviti da odstoji pola sata u frižideru, pa ocediti od viška marinade. Posoliti i pobiberiti, uvaljati najpre u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok šnicle ne porumene sa obe strane, preliti sa još malo soka od limuna, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.