ŠKOTSKA JAJA! Pripremljena na ovaj način ODUŠEVLJAVAJU ceo svet!

Shutterstock

17:18 Recepti 0

Iće&piće | 20. 02. 2022.

ŠKOTSKA JAJA! Pripremljena na ovaj način ODUŠEVLJAVAJU ceo svet!

Bilo da ih spremate kao predjelo ili laku večeru, ova jaja daće vašoj trpezi svečanu notu...

Sastojci: 

500 g mlevenog mesa
šest jaja
glavica crnog luka
50 ml mleka
dva parčeta hleba
dva čena belog luka
mlevena paprika
so, biber, peršun
ZA POHOVANJE:
dva jajeta
pola šolje brašna
pola šolje prezli

Shutterstock

Klasik škotske kuhinje koji će vam se sigurno dopasti

Priprema: 

Tvrdo skuvati pet jaja. Iseckan crni luk kratko propržiti u tiganju, pa ga ocediti od viška ulja i dodati u meso. Posoliti, pobiberiti i začiniti paprikom, dodati namočen hleb, preostalo jaje, izgnječeni beli luk i peršun, te sve dobro sjediniti. Od dobijene smese formirati pet pljeskavica, na sredinu svake staviti po kuvano jaje, pa rukama oblikovati lopte. Uvaljati ih najpre u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle, te pržiti na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.