• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2022

22:13

BAKLAVA SA ORASIMA I ČOKOLADOM! Topi se u ustima!

Recepti

BAKLAVA SA ORASIMA I ČOKOLADOM! Topi se u ustima!

Podeli vest

Napravite ukusnu i posnu baklavu sa čokoladom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj

Sastojci:

300 g mlevenih oraha
150 g posnog mlevenog keksa
150 g posne čokolade za kuvanje

6 kašika griza
150 ml ulja
5 kašika šećera
150 ml vode
12 kora

Za sirup:

700 ml vode
600 g šećera

Foto: Pixabay

Ukusne baklave

Za premazivanje kora:

mešavina vode i ulja

Priprema:

Najpre napravite sirup, kojim ćete preliti baklavu, jer on mora da se ohladi. Stavite šećer i vodu da proključaju i ostavite ih da se kuvaju uz povremeno mešanje, sve dok ne dobijete gušći sirup. Kada je gotov ostavite ga da se ohladi. Čokoladu za kuvanje otopite na pari. U činiji stavite mleveni keks, orahe, griz i šećer, pa sve lepo promešajte. Ulijte vodu, ulje i otopljenu čokoladu, pa varjačom mešajte da dobijete homogenu smesu. Ukoliko bude previše gusta dodajte još malo vode, ali vodite računa da fil ne bude i previše redak. Stavite koru, premažite je vodom i uljem, preko nje dodajte još jednu koru, pa i nju takođe premažite manjom količinom vode i ulja pa nanesite deblji sloj fila. Ponavljajte postupak sa svim korama i ne zaboravite da svaku koru duplirate. Baklavu pecite na 220 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Isecite na romboide ili kvadrate, pa je prelijte ohlađenim sirupom i ostavite da se skroz ohladi pre služenja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija