Savršeno kao PRILOG ili lagana večera! Da li ste ikada pravili šampinjone na OVAJ NAČIN?

Foto: Shutterstock

10:02 Recepti 0

Iće i piće | 28. 03. 2022.

Savršeno kao PRILOG ili lagana večera! Da li ste ikada pravili šampinjone na OVAJ NAČIN?

Ukoliko posvetite samo malo pažnje pripremi šampinjona, sigurni smo da ćete ih uvek spremati baš ovako.

Iako vam sigurno zvuči da kod pripreme šampinjona nema neke posebne mudrolije, ne bismo se složili sa tim. 

Čak i najjednostavnija jela mogu da dobiju sasvim novi ukus, ukoliko se pripreme na poseban način.

SASTOJCI:

  • 500 g šampinjona
  • dve kašike ulja
  • 40 g maslaca
  • glavica belog luka
  • veza peršuna
  • sok od limuna
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Pečurke oprati, očistiti i iseckati na listiće. U tiganju zagrejati ulje i maslac. U međuvremenu iseckati celu glavicu belog luka i vezu peršunovog lista. U tiganj zatim ubaciti beli luk i pola količine peršuna, pržiti dva-tri minuta, te ubaciti šampinjone. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Preliti sokom od limuna i posuti preostalim peršunom. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.