
Foto: Shutterstock
Savršeno kao PRILOG ili lagana večera! Da li ste ikada pravili šampinjone na OVAJ NAČIN?
Ukoliko posvetite samo malo pažnje pripremi šampinjona, sigurni smo da ćete ih uvek spremati baš ovako.
Iako vam sigurno zvuči da kod pripreme šampinjona nema neke posebne mudrolije, ne bismo se složili sa tim.



Čak i najjednostavnija jela mogu da dobiju sasvim novi ukus, ukoliko se pripreme na poseban način.
SASTOJCI:
- 500 g šampinjona
- dve kašike ulja
- 40 g maslaca
- glavica belog luka
- veza peršuna
- sok od limuna
- so, biber, začini
PRIPREMA:


Pečurke oprati, očistiti i iseckati na listiće. U tiganju zagrejati ulje i maslac. U međuvremenu iseckati celu glavicu belog luka i vezu peršunovog lista. U tiganj zatim ubaciti beli luk i pola količine peršuna, pržiti dva-tri minuta, te ubaciti šampinjone. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Preliti sokom od limuna i posuti preostalim peršunom. Poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer.rs/J.G. | Ponedeljak, 28. 03. 2022.