• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće/informer.rs

10.04.2022

16:29

KEKSIĆI s BANANAMA! Pravićete ih stalno, mirišu do komšija!

Shutterstock

Recepti

KEKSIĆI s BANANAMA! Pravićete ih stalno, mirišu do komšija!

Podeli vest

Ako bismo hteli da opišemo ovu poslasticu, rekli bismo da je to najdivniji, najsočniji i najaromatičniji banana kolač koji smo jeli u poslednje vreme... Uživajte!

Sastojci:

pola šolje maslaca
šolja šećera
veće jaje

dve i po veće banane
kašičica sode bikarbone
dve šolje brašna
prstohvat soli
malo cimeta i muskatnog oraščića

Foto: Shutterstock

Banana keksići

Priprema:

Maslac penasto umutiti sa šećerom, pa dodati jaje i sve dobro izmiksati. U drugoj činiji izgnječiti banane u pire, posuti sodom bikarbonom, ostaviti da odstoji pet minuta, te prebaciti u posudu sa maslacem i izmiksati. Dodati brašno prethodno pomešano sa cimetom, muskatnim orahom i malo soli, sjediniti, pa kašikom vaditi smesu, spuštati na pleh obložen papirom za pečenje i oblikovati keksiće. Peći u rerni na 180 stepeni 13-15 minuta.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija