RECEPT ZA LAZANJE! Nikad jednostavnije i ukusnije!

Pixabay

22:13 Recepti 0

informer.rs | 14. 05. 2022.

RECEPT ZA LAZANJE! Nikad jednostavnije i ukusnije!

Uživaćete u ukusu


Nema ko ne voli sočne lazanje, a evo kako da ih brzo spemite bez kuvanja bešamel sosa.

Sastojci:

400 g junećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 pakovanje kora za lazanje
200 g kačkavalja
200 g mocarele
500 ml neutralne pavlake
500 ml pasiranog paradajza
origano
bosiljak
so, biber
malo ulja

Pixabay

Lazanje

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.

U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.

BONUS VIDEO:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.