Toskanska piletina! I miris i ukus - obrok za sve gurmane

Informer

12:04 Recepti 0

informer.rs | 24. 05. 2022.

Toskanska piletina! I miris i ukus - obrok za sve gurmane

Ako volite piletinu, onda je vreme da je napravite na drugačiji način


Sastojci:

500 g pilećih prsa

kašičica crvene paprike
dva čena belog luka
kašičica soli
šaka sušenog paradajza
dve kašike maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
200 g svežeg spanaća
500 g testenine po izboru

Shutterstock

Pileća prsa

Pileća prsa isecite na file i premažite crvenom paprikom i solju. U tiganju zagrejte maslac i na njemu zapecite svaki file s obe strane, dok ne budu pečeni.

Izvadite ih iz tiganja, a u tiganj dodajte naseckani beli luk i sušeni paradajz, zapecite minut-dva i sve prelijte pavlakom za kuvanje.

Neka se sos kuva oko pet minuta, dodajte spanać i ostavite još nekoliko minuta na ringli.

Pred kraj kuvanja piletinu vratite u sos i ostavite još malo da se krčka. Za to vreme skuvajte testeninu, procedite i sve služite u dubokom tanjiru. 

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.