TAJNI BAKIN RECEPT ZA PLJESKAVICE! Uz dodatak jednog sastojka ukus će biti fantastičan (VIDEO)

bakina kuhinja

10:11 Recepti 0

bakina kuhinja | 28. 06. 2022.

TAJNI BAKIN RECEPT ZA PLJESKAVICE! Uz dodatak jednog sastojka ukus će biti fantastičan (VIDEO)

Leto i visoke temperature ukazuju da treba da pređemo na laganiju hranu, tako da možete da napravite pljeskavice sa tikvicama i sirom

Potrebno je:

200 gr brašna

1 veća tikvica
1/2 praška za pecivo
150 gr sira
1 manja šargarepa
1 paprika
1 glavica crnog luka
malo granula belog luka
bibera, soli, suvog začina (po želji)
1 jaje ( po želji)
seckan peršunov list

bakina kuhinja

Pljeskavice sa tikvicama

Priprema:

Tikvicu izrednati, pa posoliti da odstoji, pa iscediti. 

Dodati seckan luk,  izgnječen sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk, peršunov list.

Dodati 200 gr brašna sa praškom za pecivo, so, biber...Sve izjednačiti. 

Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju. 

Pilav:

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu na sitne kockice, dodati papriku, pa ubaciti 50 gr pirinča.


Sipati vodu. Voda ide 3:1. Pilav posoliti pobiberiti i krčkati oko 20 minuta da ispari tečnost. 
 

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.