• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.08.2022

22:08

KEKS TORTA SA JABUKAMA! Ovakav desert niste probali! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Recepti

KEKS TORTA SA JABUKAMA! Ovakav desert niste probali! (VIDEO)

Podeli vest

Keks torta je desert koji se lako pravi, a najnoviji recept sa dodatim jabukama morate da probate

Keks natopljen u mleko, a kada u sve to dodate i jabuke, dobićete poslasticu u kojoj ćete uživati svakim zalogajem. Idealna je za tople letnje dane jer nema dugog stajanja pored šporeta, a čokoladna glazura daje dodatni pečat ovoj torti. 

Sastojci:

3 jabuke
2 kašike šećera
300 g keksa
30 ml mleka
170 g čokolade
100 ml slatke pavlake
sok od jednog limuna
1 kašičica cimeta

Priprema:

Jabuke ogulite i narendajte, pospite ih šećerom, limunovim sokom i cimetom, pa ih zagrevajte na umerenoj vatri i mešajte, dok ne puste sok, a šećer se blago karamelizuje. Keks izlomite na krupnije komade, pa ga pomešajte sa jabukama. Sve prelijte mlekom i dobro izmešajte da se keks natopi. Dobijenu smesu prebacite u kalup prečnika 22 cm. Čokoladu izlomite na kocke, prelijte slatkom pavlakom i rastopite uz konstantno mešanje. Prelijte preko kolača u kalupu. Stavite u frižider na 15 minuta da se glazura stegne. Nakon toga po želji ukrasite lešnicima ili orasima, secite na parčiće željene veličine i služite.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija