POHOVANI ŠAMPINJONI! Hrskavi zalogaj, koji se TOPI U USTIMA!

Shutterstock

22:23 Recepti 0

Iće i piće | 15. 09. 2022.

POHOVANI ŠAMPINJONI! Hrskavi zalogaj, koji se TOPI U USTIMA!

Brašno, jaja, prezle pečurke i već imate savršen obrok, spremljen za tren oka

Šampinjoni sadrže velike količine proteina, vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina, zbog čega blagotvorno deluju na ceo organizam.

Pored što su dobri za naše zdravlje, veoma su ukusni i mogu da se spremaju na razne načine. 

Sigurni smo da će ova pohovana varijanta i te kako da vam se dopadne.

SASTOJCI:

  • 400 g šampinjona
  • pola šolje brašna
  • dva jajeta
  • šolja prezli
  • četvrt šolje parmezana
  • malo svežeg peršuna
  • sok od pola limuna
  • suncokretovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Pečurke oprati i prosušiti. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli, parmezana, soli i bibera. Pržiti u vrelom ulju dok šampinjoni ne dobiju lepu boju. Vaditi na ubrus da se ocedi višak ulja, preliti sa malo soka od limuna, posuti peršunom, pa odmah poslužiti.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.