
Shutterstock
POHOVANI ŠAMPINJONI! Hrskavi zalogaj, koji se TOPI U USTIMA!
Brašno, jaja, prezle pečurke i već imate savršen obrok, spremljen za tren oka
Šampinjoni sadrže velike količine proteina, vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina, zbog čega blagotvorno deluju na ceo organizam.



Pored što su dobri za naše zdravlje, veoma su ukusni i mogu da se spremaju na razne načine.
Sigurni smo da će ova pohovana varijanta i te kako da vam se dopadne.
SASTOJCI:
- 400 g šampinjona
- pola šolje brašna
- dva jajeta
- šolja prezli
- četvrt šolje parmezana
- malo svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- suncokretovo ulje
- so, biber
PRIPREMA:
Pečurke oprati i prosušiti. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli, parmezana, soli i bibera. Pržiti u vrelom ulju dok šampinjoni ne dobiju lepu boju. Vaditi na ubrus da se ocedi višak ulja, preliti sa malo soka od limuna, posuti peršunom, pa odmah poslužiti.


BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 15. 09. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 14. 09. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 14. 09. 2022.