• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće i piće

22.09.2022

14:46

PITA SA ŠLJIVAMA! Poslastica koja nas podseća na detinjstvo

Shutterstock

Recepti

PITA SA ŠLJIVAMA! Poslastica koja nas podseća na detinjstvo

Podeli vest

Ukusna pita sa šljivama je idealna poslastica za čitavu porodicu

SASTOJCI:

pakovanje kora za pitu
700 g šljiva
80 g šećera
80 g maslaca

100 g prezli
kašika cimeta
korica jednog limuna
dve kašike žutog šećera

Foto: Printscreen You Tube FooDee

Pita sa šljivama

PRIPREMA:

Šljive očistiti od koštica, iseći na četvrtine i staviti u dublji tiganj ili šerpu. Dodati maslac i šećer i sve zajedno upržiti da voće pusti sok i omekša. Kada šljive budu gotove, dodati im cimet i limunovu koricu.

Jednu koru premazati uljem, pa odozgo staviti drugu, a onda na jednom kraju rasporediti fil sa šljivama. Posuti prezlama i lagano urolati.

Postupak ponoviti dok ima materijal. Rolate od kora ređati u pleh obložen papirom za pečenje, posuti žutim šećerom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija