BAKLAVA SA PISTAĆIMA! Starinska poslastica kojoj nema ravne

Shutterstock

11:16 Recepti 0

informer.rs | 14. 10. 2022.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA! Starinska poslastica kojoj nema ravne

Ako volite baklavu, onda ovaj specijalitet treba da napravite sa pistaćima i ukus će biti fantastičan

Sastojci:

30 listova kora za pitu

350 g maslaca
400 g pistaća
dve kašike šećera
za sirup:
četiri šolje vode
tri šolje šećera
sok od pola limuna

pexels.com

Baklava

Priprema:


Prvo spremite sirup da se ohladi jer ga treba preliti preko vruće baklave. Pomešajte 300 g mlevenih sirovih pistaća sa šećerom, a maslac otopite.

Premažite dno pleha maslacem i ređajte kore, a svaku premažite maslacem. Tako stavite 18 kora jednu preko druge, a onda rasporedite pistaće sa šećerom. Preko ređajte i ostatak kora i premazujte ih maslacem.

Oštrim nožem isecite baklavu na romboide i prelijte preostalim maslacem. Pecite na 200 stepeni 45 minuta, dok gornja kora ne dobije zlatnožutu boju. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom. Odozgo pospite šakom mlevenih pistaća i ostavite da se ohladi.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.