NAJBRŽI ČIZKEJK! Ovo je NAJLEPŠA i NAJJEDNOSTAVNIJA poslastica IKADA

Pixabay

21:00 Recepti 0

informer.rs | 11. 01. 2023.

NAJBRŽI ČIZKEJK! Ovo je NAJLEPŠA i NAJJEDNOSTAVNIJA poslastica IKADA

Ako ste raspoloženi za slatki i osvežavajući dezert, donosimo vam jednostavan i savršen recept

Sastojci:

Podloga:

250 grama mlevenog keksa 
100 - 150 grama omekšanog ili otopljenog putera ili margarina
Šećer 

Krem:

500 grama kajmaka ili svežeg sira

250 mililitara pavlake za šlag
Jedan vanilin šećer ili nekoliko kapi arome vanile
Šećer

Priprema:

Keks sameljite i pomešajte sa otopljenim puterom (i šećerom, ako ste odlučili da ga dodate) i dobijenom smesom obložite kalup za torte koji ste prethodno namazali puterom. Želite da smesa bude malo gušća pri dnu (7-8 mm), a po ivicama može biti i ređa.

Sir, vanilin šećer i šećer umutite mikserom. Posebno umutite šlag, pa ga umešajte u kremu od sira. Ohlađenu podlogu od keksa premažite krem sirom i ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se ohladi i stegne. Tortu možete ukrasiti šlagom, bobičastim voćem (borovnice, maline, kupine, višnje...), čokoladom ili prelivom – uz čizkejk mnogo toga ide. Pre serviranja skinite obruč sa kalupa i servirajte na kriške željene debljine.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.