DA ZAMIRIŠE CELA KUHINJA! Ništa lepše od mekanih kroasana sa bundevom - uživaćete u svakom zalogaju!

Shutterstock

07:40 Recepti 0

Iće i piće | 29. 01. 2023.

DA ZAMIRIŠE CELA KUHINJA! Ništa lepše od mekanih kroasana sa bundevom - uživaćete u svakom zalogaju!

Lisnato testo, bundeva, cimet i još nekoliko namirnica, biće dovoljni da napravite savršen doručak.

Ukoliko se pitate šta biste mogli da napravite za doručak, ovi sjajni kroasani sa bundevom će vam biti odličan izbor:

SASTOJCI:

  • dva bloka lisnatog testa
  • dve manje muskatne bundeve
  • četvrt šolje šećera u prahu
  • kašičica ekstrakta vanile
  • malo cimeta
  • malo muskatnog oraha
  • četvrt šolje mlevenih oraha

PRIPREMA:

Bundeve prepoloviti, očistiti od semenki, iseći na komade, pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, da lepo omekša, pa izvaditi i prohladiti. Koru ukloniti, a ostatak staviti u blender. Dodati šećer, vanilu, začine i orahe, te sve dobro izmiksati. Lisnato testo razvaljati na tanke krugove i iseći na trouglove. Filovati bundevom i urolati, pa ređati na pleh. Peći u rerni na 200 stepeni dok testo ne porumeni.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.