
Shutterstock
DOMAĆI ČVARCI! Bolji i jeftiniji od kupovnih!
Da li vam je palo na pamet da napravite domaće čvarke? Nije komplikovano kao što možda izgleda na prvi pogled, a ušteda je značajna...
Sastojci:



dva i po kilograma sveže svinjske slanine sa leđa Shutterstock
50 ml mleka
kašika soli
Priprema:
Slaninu oprati i prosušiti, oštrim nožem odstraniti kožu, pa ostatak iseći na kocke željene veličine. Staviti u dublji lonac i pržiti na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje drvenom varjačom. Kad slanina porumeni, dodati mleko i pržiti dok ne postanu tamni i hrskavi. Dobro ocediti od masnoće, prebaciti na tepsiju, posoliti, promešati i poslužiti.


Kupovni čvarci koštaju 2.500 dinara po kilogramu, a domaći 1.200 dinara.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
iće&piće | Nedelja, 29. 01. 2023.
-
ljubavizdravlje/coolinarika | Nedelja, 29. 01. 2023.
-
iće&piće | Nedelja, 29. 01. 2023.