
Shutterstock
SAVRŠEN OBROK ZA 30 MINUTA GOTOV! Pilav sa pilećim mesom za četiri osobe
Ako vam je potrebna hrana koja će vas dugo držati sitima, a biti po svačijem ukusu, onda morate isprobati ovaj recept.
Sastojci:
500 g piletine



2 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
1 šolja pirinča
biber
so
suvi začin
ulje

Shutterstock
Priprema:
Najpre zagrejte dobro šerpu u kojoj ćete spremati ovu hranu, pa dodajte ulje. Nakon toga dodajte iseckani luk i neprestano mešajte. Vreme je da dodate i sitno iseckanu šargarepu i pržite dok ne pusti booju. Nemojte zaboraviti da dodate i beli luk koji ste spremili.
Pre prženja morate iseći piletinu jer ćete je dodati u proprženo povrće. Kada malo promeni boju dospite vodu i ostavite da se dinsta bar 20 minuta. Nemojte da vam sva voda ispari jer morate dodati i ključni sastojak.
Došao je red na pirinač. Dodajte ga u vodu koja nije isparila i kuvajte ga još 10 minuta dok ne smekša, zatim dodajte začine i vaš pilav je spreman.


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Nedelja, 08. 01. 2023.
-
informer.rs | Subota, 07. 01. 2023.
-
informer.rs | Petak, 03. 02. 2023.
-
informer.rs | Petak, 03. 02. 2023.
-
informer.rs | Petak, 03. 02. 2023.