
Shutterstock
SOČIVO sa KOBASICAMA! Italijanski klasik za sva vremena!
Ovo je jedan od odličnih načina da uvedete sočivo u ishranu, a recept je preuzet iz knjige 'Najdželini recepti' slavne kuvarice Najdžele Loson... Uživajte!
Sastojci:



300 g zelenog sočiva
crni luk
maslinovo ulje


čen belog luka
8 kobasica (dimljene roštiljske)
trećina šolje belog vina
četvrtina šolje vode
maslinovo ulje
so (samo po potrebi)
biber
seckani peršun
Shutterstock
Priprema:
Propržite u šerpi crni luk, dodajte sočivo i nalijte vode da ogrezene. Kuvajte na srednjoj temperaturi, biće potrebno taman toliko dok se ne isprže kobasice. U tiganju propržite na listiće iseckan beli luk i izvadite sa strane. U istoj masnoći propržite kobasice, oko pet minuta sa svake strane, vratite beli luk i dodajte mešavinu belog vina i vode. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta. Kobasice izvadite, a u sos od vina i belog luka sipajte oceđeno sočivo, promešajte, posolite ako je potrebno i dodajte biber. Vratite kobasice i pospite peršunom ili celerom.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 04. 02. 2023.
-
informer.rs | Subota, 04. 02. 2023.
-
informer.rs | Petak, 03. 02. 2023.