TOSKANSKA PILETINA sa SPANAĆEM! Vrhunsko kremasto zadovoljstvo!

Shutterstock

16:33 Recepti 0

iće&piće | 06. 02. 2023.

TOSKANSKA PILETINA sa SPANAĆEM! Vrhunsko kremasto zadovoljstvo!

Još jedno u nizu aromatičnih italijanskih jela gde sos 'puca' od ukusa, a zahvaljujući kome vam meso neće biti 'suvo'... Uživajte!

Sastojci: 

dve kašike ulja
800 g pilećeg filea
dve kašike brašna
kašika parmezana

Za sos:

400 ml pavlake za kuvanje

dva čena belog luka
100 g sušenog paradajza u ulju
50 g parmezana
100 g spanaća
italijanska mešavina začina
so, biber, maslac

Shutterstock

Toskanska piletina sa spanaćem

Priprema: 

Pomešati brašno, parmezan, so i biber. Meso iseći na tanke šnicle, uvaljati u pripremljenu smesu i pržiti u većem tiganju dok ne porumeni sa obe strane. Izvaditi na tanjir, a u tiganj ubaciti komadić maslaca i iseckan beli luk. Mešati minut, dodati oceđen paradajz i pavlaku za kuvanje, kratko prokuvati, te dodati i parmezan, spanać i začine. Vratiti meso, kuvati pet minuta, te poslužiti uz testeninu.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.