
Shutterstock
TOSKANSKA PILETINA sa SPANAĆEM! Vrhunsko kremasto zadovoljstvo!
Još jedno u nizu aromatičnih italijanskih jela gde sos 'puca' od ukusa, a zahvaljujući kome vam meso neće biti 'suvo'... Uživajte!
Sastojci:



dve kašike ulja
800 g pilećeg filea
dve kašike brašna
kašika parmezana
Za sos:
400 ml pavlake za kuvanje
100 g sušenog paradajza u ulju
50 g parmezana
100 g spanaća
italijanska mešavina začina
so, biber, maslac

Shutterstock
Priprema:
Pomešati brašno, parmezan, so i biber. Meso iseći na tanke šnicle, uvaljati u pripremljenu smesu i pržiti u većem tiganju dok ne porumeni sa obe strane. Izvaditi na tanjir, a u tiganj ubaciti komadić maslaca i iseckan beli luk. Mešati minut, dodati oceđen paradajz i pavlaku za kuvanje, kratko prokuvati, te dodati i parmezan, spanać i začine. Vratiti meso, kuvati pet minuta, te poslužiti uz testeninu.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje/soibiberblog | Ponedeljak, 06. 02. 2023.
-
informer.rs | Nedelja, 05. 02. 2023.
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Nedelja, 05. 02. 2023.