PALENTA sa PEČURKAMA! Slasna jutarnja đakonija!

Shutterstock

06:10 Recepti 0

iće&piće | 08. 02. 2023.

PALENTA sa PEČURKAMA! Slasna jutarnja đakonija!

Savršen obrok koji se lako i brzo priprema, a može da posluži i kao večera... Uživajte!

Sastojci: 

160 g crnog luka
400 g pečuraka
200 g palente
malo maslaca
tri čena belog luka
kašika paradajz-pirea
50 ml belog vina
svež list peršuna
parmezan, bosiljak
so, biber

Shutterstock

Palenta sa pečurkama

Priprema:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi. U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno isečen crni luk, dodati izgnječeni beli luk, mešati minut, pa ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente i odmah poslužiti.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.