PRŽENI BRANCIN! Lagani ručak koji se topi u ustima - ovi začini će mu dati poseban šmek!

Shutterstock

14:37 Recepti 0

Iće i piće | 19. 03. 2023.

PRŽENI BRANCIN! Lagani ručak koji se topi u ustima - ovi začini će mu dati poseban šmek!

Dva brancina, malo belog luka, maslinovoig ulja i još nekoliko namirnica, biće dovoljni da dobijete odličan ručak.

Ukoliko ste ljubitelj ribe, sigurni smo da će vam se brancin pripremljen na ovaj način posebno svideti, naročito zbog začina poput peršuna i ruzmarina:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • dva brancina
  • dva čena belog luka
  • pola veze peršuna
  • sok i kora manjeg limuna
  • dve grančice ruzmarina
  • so, biber

PRIPREMA:

Brancine očistiti, oprati i prosušiti ubrusom. Pomešati iseckan peršun, izgnječen beli luk, ruzmarin, kašiku-dve maslinovog ulja, sok i rendanu koru limuna, pa dobijenom smesom napuniti i dobro natrljati brancine. Pržiti u tiganju na umerenoj temperaturi dok riba ne dobije lepu boju sa obe strane. Poslužiti dok je toplo, uz pržene krompiriće i salatu po izboru.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.