
Shutterstock
ZAPEČENI POSNI PASULJ! Fantazija ukusa - oduševite celu porodicu
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
Sastojci:
500 g pasulja



2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina


1 kašičica soli
2 kašičica crvene mlevene paprike
Za zapršku:
2 kašike brašna
2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša.
Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Sreda, 22. 03. 2023.
-
informer.rs | Utorak, 21. 03. 2023.
-
Iće&piće | Ponedeljak, 20. 03. 2023.
-
Iće&piće | Ponedeljak, 20. 03. 2023.
-
Iće&piće | Ponedeljak, 20. 03. 2023.