ZAPEČENI POSNI PASULJ! Fantazija ukusa - oduševite celu porodicu

Shutterstock

11:35 Recepti 0

informer.rs | 23. 03. 2023.

ZAPEČENI POSNI PASULJ! Fantazija ukusa - oduševite celu porodicu

Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.

Sastojci:

500 g pasulja

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica mešavine suvih biljnih začina

1 kašičica soli

2 kašičica crvene mlevene paprike

Za zapršku:

2 kašike brašna

2 kašičice ljute mlevene paprike

Priprema:

Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša.

Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.