
Shutterstock
BURGER OD CVEKLE! Neki bi rekli da je ukusniji od pravog mesa!
Čak i da ste ljubitelji mesa, ovaj burger od cvekle će vam se sigurno dopasti. Malo cvekle, pasulja, luka i još par namirnica i vaše jelo je gotovo.
Ukoliko želite da se odmorite od mesa, ali ipak da imate obrok koji će vas zasititi, burger od cvekle je pravi izbor za vas:



SASTOJCI:
- dve cvekle
- pola šolje ovsenih pahuljica
- pola šolje oraha
- 250 g pasulja iz konzerve
- manja glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- kašika paradajz pirea
- so, biber, ulje
PRIPREMA:
Iseckan crni luk kratko propržiti u većem tiganju na zagrejanom ulju, pa dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom dodati so, biber i začine po ukusu, paradajz pire i rendanu cveklu, te pržiti još tri minuta. Skloniti sa vatre i prohladiti. U blenderu dobro izmiksati orahe i ovsene pahuljice, pa dodati oceđen pasulj i smesu od cvekle. Sve dobro izmiksati, pa formirati pljeskavice i pržiti u tiganju dok ne porumene sa obe strane.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Subota, 25. 03. 2023.