
Shutterstock
DOMAĆI PESTO od SREMUŠA! Prava prolećna poslastica!
Ovaj pesto možete da koristite kao namaz za hleb, sos za testenine ili kao dodatak čorbama i salatama. Ako nemate sremuš, upotrebite spanać, bosiljak, peršun ili druge začinske biljke...
Sastojci:



2 šake sremuša (može i spanaća, bosiljka, peršuna...)
pola šolje maslinovog ulja
četvrtina šolje pinjola ili badema (mogu i orasi)


pola šolje rendanog parmezana (ili drugog tvrdog sira)
so i biber po ukusu
Shutterstock
Priprema:
Sremuš operite i osušite. Odvojte listove od stabljike. U blenderu ili procesoru za hranu sameljite sremuš, pinjole ili bademe i malo soli. Postepeno dodajte maslinovo ulje, miksajući dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendani parmezan i biber po ukusu i još malo blendirajte. Pesto prebacite u teglu i čuvajte u frižideru do nedelju dana. Ovaj pesto od sremuša možete koristiti kao namaz za hleb, sos za testenine ili kao dodatak čorbama i salatama.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 25. 03. 2023.
-
Iće i piće | Subota, 25. 03. 2023.
-
Iće i piće | Subota, 25. 03. 2023.