• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2023

16:43

TROUGAO ČUPAVCI - STARINSKA POSLASTICA KOJU SVI VOLIMO! Bakin kolač u novom ruhu (VIDEO)

Printscreen You Tube Nefis Sanal Lezzetler

Recepti

TROUGAO ČUPAVCI - STARINSKA POSLASTICA KOJU SVI VOLIMO! Bakin kolač u novom ruhu (VIDEO)

Podeli vest

Kada spomenemo čupavce, odmah se setimo detinjstva. Pošto ovu starinsku poslasticu svi vole, sada možete da je napravite u novom ruhu, odnosno u obliku trougla.

Sastojci: 

4 jajeta 

250 g šećera 
1 kesica vanilin šećera
110 ml ulja 
200 ml mleka 
250 g brašna 
1 kesica praška za pecivo 
1/2 kašičice sode bikarbone 
1 kašika limunovog soka
Za glazuru: 
160 g mlečne čokolade
300 ml mleka 
kokos

Foto: Printscreen You Tube Nefis Sanal Lezzetler

Trougao čupavci

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte ulje i mleko i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Limunov sok sipajte, pa umutite mikserom. Zatim pleh premažite puterom i sipajte dobijenu smesu. Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.

 Isecite patišpanj u obliku trougla. Istopite čokoladu sa mlekom, pa uvaljajte ivice trougla u glazuru, a zatim i u kokos. Ređajte trozugao čupavce na tacnu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija