• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&piće

10.04.2023

15:00

DA LI ste PROBALI KALDO VERDE, portugalsku čorbu sa kobasicama?

Shutterstock

Recepti

DA LI ste PROBALI KALDO VERDE, portugalsku čorbu sa kobasicama?

Podeli vest

Ako tražite ukusan obrok koji će vas zagrejati na ovaj aprilski kišni dan i dati vam dovoljno energije, ova bogata portugalska čorba je pravi izbor za vas... Uživajte!

Sastojci: 

par kobasica za kuvanje
100 g dimljene slanine
dve kašike maslaca

manja glavica crnog luka
tri čena belog luka
struk praziluka
tri krompira
maslinovo ulje
nekoliko listova kelja
dve goveđe kocke za supu
so, biber

Foto: Shutterstock

Portugalska čorba sa kobasicama

Priprema: 

Povrće i slaninu sitno iseckati. Na zagrejanom maslacu prvo prodinstati crni luk, dodati slaninu, a malo kasnije i praziluk i beli luk. Na kraju dodati krompir, maslinovo ulje, i u malo tople vode razmućene kocke za supu. Naliti sa litar i po vode i kuvati. Posle ključanja smanjiti vatru pa dodati usitnjene listove kelja i kobasice isečene na kolutove. Kuvati još deset minuta, začiniti solju i biberom. Služiti uz prepečen hleb.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠTA KUVATE za RUČAK? Sočna rebarca u ljutom sosu!
Recepti

ŠTA KUVATE za RUČAK? Sočna rebarca u ljutom sosu!

Ovo jednostavno, ali ukusno jelo, sačinjeno je od sočnih svinjskih rebara, mariniranih u belom vinu i začinjenih začinima koji će probuditi sva vaša čula. Sos koji čini ljuti kečap, balzamiko sirće i med upotpuniće ukus ovog jela i učiniti ga savršenim obrokom za sve prilike... Uživajte!

10.04.2023

13:12 >> 13:13

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17