• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće i piće

20.04.2023

23:20

OBROK ZA BOLJI SAN! Zelena salata sa slaninom i poširanim jajima

Pixabay

Recepti

OBROK ZA BOLJI SAN! Zelena salata sa slaninom i poširanim jajima

Podeli vest

Osim što sadrži velike količine vitamina i minerala, ovo lisnato povrće deluje umirujuće na nervni sistem, pa se posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa spavanjem.

SASTOJCI:

manja glavica zelene salate
četiri jajeta
150 g pančete
dve-tri kriške hleba

maslinovo ulje
mešavina italijanskih začina
so, biber, sirće

Foto: Shutterstock

Zeleno povrće

PRIPREMA:

Slaninu kratko propržiti u tiganju, da porumeni i postane hrskava, pa je izvaditi na ubrus da se ocedi. U tiganj potom ubaciti hleb isečen na kocke, preliti sa malo ulja, posoliti, pobiberiti i začiniti italijanskom mešavinom začina, pa pržiti dok ne dobiju lepu boju.

U činiji pomešati iscepkane listove zelene salate, krutone i slaninu, pa preliti uljem i balzamikom. Jaja pažljivo razbiti u četiri manje činije, da žumance ostane celo.

U šerpi zagrejati vodu do ključanja, posoliti i dodati malo sirćeta, u sredini kašikom napraviti vir, pa pažljivo spustiti prvo jaje. Kuvati dva-tri minuta, pa vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na salatu. Poslužiti dok je toplo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija