• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2023

20:15

DESERT U ČAŠI! Domaći puding od jagoda, sladak i kremast!

Shutterstock

Recepti

DESERT U ČAŠI! Domaći puding od jagoda, sladak i kremast!

Podeli vest

Ako ste poželeli da napravite puding, bez da ste kupili puding iz kesice, na pravom ste mestu...

Sastojci:

250 g jagoda

150 g šećera

2 dl pirinčanog mleka (može naravno i obično kravlje mleko)

1 vanilin šećer

3 žumanca

2 kašike gustina

20 g maslaca

Foto: Shutterstock

Domaći puding od jagoda

Priprema:

U manju šerpu staviti jagode i šećer i kada provri ostaviti na tihoj vatri da se šećer istopi a jagode omekšaju i puste sokove. Skloniti sa vatre i štapnim blenderom usitniti da se dobije pire. U drugoj posudi pomešati žumanca, pirinčano mleko mleko i gustin. Promešati tako da se sve sjedini i dobije homogena masa bez grudvica.Uzeti nekoliko kašika vrućeg prea od jagoda i prebaciti uz mešanje u posudu sa žumancima, mlekom i gustinom, savetuje Lepi Brka. Sada sve to uz neprekidno mešanje sipati u pire od jagoda i vratiti na tihu vatru. Neprekidno mešati žicom sve dok ne proključa. Skloniti sa vatre, dodati maslac i vanilin šećer, nastaviti mešanje dok se maslac ne istopi i presuti u posude za serviranje. Ostaviti da se ohladi do sobne temperture, a nakon toga staviti u frižider da se hladi. Servirati dekorisano jagodama.

Uživajte!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija