• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2023

06:10

KROMPIR-ČORBA SA PEČURKAMA! I zdravo i zasitno!

Shutterstock

Recepti

KROMPIR-ČORBA SA PEČURKAMA! I zdravo i zasitno!

Podeli vest

Krompir i pečurke su glavne zvezde ove čorbe, a začini poput kima i crvene paprike daju joj jedinstveni ukus... Uživajte!

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
glavica crnog luka, iseckana
2 čena belog luka, iseckana

450 g pečuraka, iseckanih
1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
4 šolje pilećeg bujona (možete koristiti i čorbu od povrća)
pola kašičice mlevenog kima
pola kašičice mlevene crvene paprike
so i biber po ukusu
šolja pavlake za kuvanje

Foto: Shutterstock

Krompir-čorba sa pečurkama

Priprema: 

Zagrejte ulje u većoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk, pa pržite dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte seckane pečurke i pržite ih zajedno sa crnim lukom oko 5 minuta, dok ne omekšaju i puste vodu. Dodajte krompir, bujon, kim i crvenu papriku. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 20-25 minuta, dok krompir ne  omekša. Sklonite šerpu sa vatre i pažljivo izmiksajte čorbu ručnim mikserom dok ne postane glatka. Vratite šerpu na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte još 5 minuta, dok se ne zagreje. Poslužite toplo, uz dodatak prepečenog hleba po ukusu.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija