• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

15.05.2023

06:10

KAKVO SAVRŠENSTVO OD UKUSA! Napravite jedan od najpopularnijih recepata italijanske kuhinje - Tetracini!

Shutterstock

Recepti

KAKVO SAVRŠENSTVO OD UKUSA! Napravite jedan od najpopularnijih recepata italijanske kuhinje - Tetracini!

Podeli vest

Testenina Tetracini je čuveni recept za špagete u kremastom sosu, sa sočnom piletinom i pečurkama.

Potrebno vam je malo vremena za pripremu ovog ukusnog italijanskog specijaliteta koje odlikuje savršena kombinacija ukusa. 

Foto: Shutterstock

Tetracini

Sastojci:

  • 500 grama špageta
  • 2 kašike putera
  • 500 grama bataka bez kostiju

Za umak:

  • 4 kašike neslanog putera
  • 500 grama pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 4 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 2 šolje pileće supe
  • 2 šolje seckanog tvrdog sira

Priprema:

U tiganju najpre istopite puter. 

Meso posolite i pobiberite sa obe strane. Ispržite ga u tiganju, a zatim ostavite da se ohladi.

U istom tiganju rastopite puter. Zatim stavite seckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Posle par minuta posolite i pobiberite, pa promešajte.

Pomešajte brašno i mleko, tako da ne ostanu grudvice, pa ih sipajte u tiganj. Dobro promešajte, dodajte pavlaku za kuvanje i pileću supu. (Pravi se tako što kocku pomešate sa dve šolje ključale vode) Ponovo posolite i pobiberite, a zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje.

Šolju seckanog sira dodajte u umak. Mešajte dok se ne otopi. 

Dodajte kuvane špagete i meso koje ste sitno iseckali. Sipajte u pleh, pa pospite preostalim seckanim sirom. 

Pleh stavite u rernu zagrejanu na 160 C. Pecite oko 25 minuta. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set