• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer/J.G.

24.07.2023

12:40

Čokoladno savršenstvo, bez pečenja! Svaki zalogaj ove torte će vam se topiti u ustima (VIDEO)

Instagram/giallozafferano

Recepti

Čokoladno savršenstvo, bez pečenja! Svaki zalogaj ove torte će vam se topiti u ustima (VIDEO)

Podeli vest

Malo keksa, mleka i čokolade, biće dovoljno da dobijete ovu sjajnu tortu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Giallozafferano (@giallozafferano)

 

Mnogi su ljubitelji čokolade, ali ne znaju da kada se ona "udruži" sa keksom, nastaje prava rapsodija ukusa. Još kada ne mora da se peče - to je prava dobitna kombinacija.

Sastojci:

- 400 g običnog keksa
- 370 g mleka
- 30 g kukuruznog skroba
- 30 g kakao
- 100 g mlečne ili crne čokolade

preliv:

- 250 g mleka
- 250 g tamne ili mlečne čokolade ili mešavine

Priprema:

Keks krupno izlomite, u šerpu sipajte mleko, skrob i kakao, postepeno mešajte, dok ne dobijete glatku i gustu smesu. Isključite vatru i dodajte čokoladu. Nastavite da mešate, dok se sve ne istopi.
Ovu smesu dodajte u keks, izmešajte i sipajte u kalup za torte (na snimku je 24cm, ako je 18-20 prepolovite). Dobro izgnječite, bez ostavljanja praznih mesta.

Za preliv:

Otopite čokoladu, malo po malo dodajte mleko u otopljenu čokoladu, neprestano mešajući. Formira se glatka i gusta smesa, a zatim je sipajte u tepsiju, preko torte. Ostavite da se ohladi u frižideru nekoliko sati.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?
Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima većina Srba uveliko planira svoje zimovanje, a sudeći po popunjenim kapacitetima u našoj državi, čini se da najpre biraju domaće planine.

07.12.2025

09:30

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set