• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

30.10.2023

12:40

Najbolji recept za pileći paprikaš! Provereno staro jelo na kašiku koje vole sve generacije (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Najbolji recept za pileći paprikaš! Provereno staro jelo na kašiku koje vole sve generacije (VIDEO)

Podeli vest

Napravite najukusniji pileći paprikaš koji se peče u rerni.

Njegova priprema je vrlo jednostavna, a kada se sastojci poređaju u šerpu, ovo jelo se praktično i samo sprema. Predlažemo vam da isprobate pileći paprikaš sa batacima koji se peče u rerni. Meso je sočno i mekano, toliko da se raspada pod prstima. Krčka se u sosu od bujona i vina.

Foto: Shutterstock

 

 

Sastojci:

 

1,5 kg bataka bez kostiju

2 crna luka 

2 čena belog luka

3 velike šargarepe

4 stabljike celera

125 ml belog vina

3 kašike brašna

750 ml pilećeg bujona

2 kašike paradajz paste

2 kašičice vorsčester sosa

1 kašičica sušenog timijana 

2 lovorova lista

600 g krompira

Foto: Shutterstock

 

 

Recept za najbolji pileći paprikaš iz rerne: 

 

U šerpi zagrejte malo ulja i propržite batake. Zatim izvadite meso na ubrus, pa u istoj šerpi propžite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte seckanu šargarepu i celer. Pržite još par minuta, pa sipajte vino i mešajte povremeno. Kuvajte dok tečnost ne ispari, pa pospite brašno. Promešajte, pa sipajte bujon, paradajz pastu, vorčester sos i dodajte timijan i lovorov list. Lepo promešajte i kada se sos malo sjedini vratite batake u šerpu. Ostavite pileći paprikaš da provri, pa poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Izvadite šerpu iz rerne, dodajte krompir, a batake stavite na vrh kako bi uhvatili koricu. Nastavite da pečete pileći paprikaš bez poklopca još nekih 40 minuta. 

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set